Livet Bonn, Köln zoo, Pingviner

Jag saknar pingviner

En regnig förmiddag gjorde att vi tog beslutet att bli ännu blötare. Därför blev det ett stopp på badhuset innan vi fortsatte vår kurs mot Bonn. Som tur är fick vi se solen komma fram under eftermiddagen lagom till lite sightseeing i staden och en fika.
 
Under vår vistelse här har vi även varit på zoo i Köln. Efter zoo besöket insåg jag att där är en djurart som jag saknat extra mycket och det är pingvinerna.
Jag vet inte vad det är men de gör mig otroligt glad för de ser ut att ha så himla roligt. I mitt nästa liv kan jag lätt tänka mig att bli en pingvin. På Nya Zeeland 1998 hade jag min första träff med dessa frackklädda underbara varelser. Där fanns little blue penguin och yellow eyed penguin. Efter resan till Sydafrika 2008 var jag helt såld och kommer aldrig att glömma Boulders Beach. Där fanns åsnepingvinerna eller jackass penguin som de även kallas på grund av att de har ett läte likt en åsna. Första gången jag såg en åsnepingvin stå och skrika sitt högsta med de små vingarna rakt ut var min första tanke att jag måste rädda den. Jag var helt säker på att pingvinen satt något i halsen!
 
Efter besöket på zoo fick jag verkligen uppleva samma fisk lukt från pingvin bajs och höra deras läte. Då längtade jag våldsamt tillbaka till Boulders Beach för där tillbringade jag många timmar och delade strand och klippa med pingvinerna vilket jag mer än gärna gör om och om igen.