Allmänt, Livet, Vardagen Citat, Kräfta, Lär dig leva, Sjuk, Stress

Lär dig leva

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14716095/?claim=qapbm86zv9n">Följ min blogg med Bloglovin</a>

 

Denna dag har jag till stora delar sovit bort vilket har varit mycket välbehövligt för att kunna kurera sig. Dessutom har jag knaprat en hel del halstabletter och druckit massvis med te. Sen har jag även passat på att börja läsa en bok som jag bara hört positivt om: Lär dig leva! Jag var lite skeptisk eftersom den blivit så lovordad och då får man extra höga förväntningar. Boken tar upp de alltför aktuella ämnena oro och stress som på så många sätt speglar vårt samhälle idag och hur man ska kunna vara mer närvarande något som jag själv blivit betydligt bättre på. Det är ju viktiga områden men jag kan bara känna att det är så onödigt och orättvisst när man förstår hur många runt omkring en som på ett eller annat sätt verkar må dåligt. 

 

Än så länge är jag i början av boken men det är mycket tänkvärt redan från start. Här är många citat och där var speciellt ett som jag fastnade mycket för och som jag tycker säger ganska mycket:

 

”Det syns inte alltid utanpå hur det känns innuti”

 

Det är så himla sant då alla kan hålla uppe en fasad till en viss gräns men jag tror verkligen att man tjänar på att vara öppen med hur man mår och hur man har det för hur ska andra annars kunna ta hänsyn till det. Då får man också den förståelse och det stöd man är i behov av från sin omgivning för de som tycker om dig vill dig väl.

 

När jag var yngre tyckte jag väldigt mycket om citat och jag hade små böcker där jag skrev och klistrade in citat som jag hittade i tidningar och i gamla almanackor. Detta är inget som jag tar mig tid till idag men jag hittade dessa små böcker för ett tag sedan när jag packade upp några flyttlådor. Jag är ju född i kräftans tecken och det där med att samla på mycket och inte vilja göra sig av med något stämmer delvis in ganska bra på mig!