Livet Relationer, Var rädd om de du har

Var rädd om det du har

Jag är ingen person som på något sätt är perfekt eller felfri och det står jag för men efter vissa duster i livet försöker jag på bästa sätt att tänka på hur andra mår. För mig är det viktigt att försöka undvika att såra och göra någon annan besviken och i flera situationer har jag nog mer tänkt på hur andra mår istället för att tänka på mig själv.

Dessa år på jorden har hittils gett mig en del insikt i hur mänskligheten fungerar och det som jag tycker är ganska skrämmande är den utbredda egoism som finns. Människor är sociala varelser som mår bra av att ha en tillhörighet och grupp men med fler och fler individualister blir det även fler ensamvargar och fler som är olyckliga.

Ibland tror jag det är viktigt att stanna upp och se vad man har och vem man har i sitt liv och inte bara jaga vidare för att allt ska bli ännu bättre. Inga relationer till andra människor sköter sig själva och nyckelord i detta är enligt mig vilja och engagemang. Det där med att gräset är grönare på andra sidan stämmer nog inte alls. Istället tror jag det handlar mer om att ge de relationer man har en chans och vårda det man faktiskt har på bästa sätt i form av att vara rädda om varandra.