Linda och djurens hjältar

Som jag tidigare varit inne på har jag en dröm att få arbeta med savannens djur i något afrikanskt land. Denna kontinent har så många länder som är helt fantastiska och för mig har det lilla jag sett gått rakt in i hjärtat. Igår satt jag och tittade på TV4:as program som passande nog heter "Linda och djurens hjältar". När programmet var slut kände jag om möjligt att detta vill jag verkligen göra någon gång i livet.

 

Idag har jag för skojs skull läst lite om de mobila veterinär enheter som finns i Kenya. När jag såg att de bland annat var verksamma i national parker som Tsavo East, Masai Mara och Lake Nakuru var det många minnen som väcktes till liv. Veckorna som jag spenderade i Kenya var väldigt speciella och jag fick möjlighet att besöka flera av dessa underbara platser. Resan gjordes med minimal budget och det bidrog säkerligen till att vi kom väldigt nära naturen och djurlivet då vi flera nätter tältade. Jag minns speciellt en natt när det var totalt omöjligt att sova för att babianerna hade fruktkrig och de satt och skrek och kastade frukt hela natten i träden ovanför våra tält!

 

När jag tänker på Kenya är där tre saker förutom alla fantastiska djur som sticker ut extra mycket och det är lukten, dammet och stjärnorna. Varje kväll kändes lukten från lägereldarna då det var där man satt och pratade. Sedan är det dammet som fanns överallt (både i och utanför bilen) och till slut kändes detta som en kär gammal vän då man aldrig helt blev av med det. Sist men inte minst är det stjärnorna! Jag tror aldrig att jag upplevt en stjärnhimmel som där då universum vid ekvatorn plötsligt kändes så nära och det intensiva mörkret gjorde att stjärnorna trädde fram extra tydligt.